Program

Programdetaljer

TIRSDAG 9. APRIL

09:00 REGISTRERING

10:00 DE GODE RÅVARENE
Tilgangen på råvarer er en kritisk suksessfaktor for restauranter og hoteller. For lokale leverandører og produsenter handler ofte eksistensgrunnlaget om evnen til kommunikasjon og logistikk.Hvorfor er dette med lokale råvarer så vanskelig?

Hege & Bernt i fra Kongshavn

4640 Søgne

Pause med smaker fra Søgne

Claus Meyer
Smaken av Norden. Hvordan bygge en matkultur?Claus forteller om sitt utrettelige arbeid for å bekjempe elendighet og fremme mulighetene og kvaliteten i den danske matkultur

Under
Tilgang på råvarer, levende lagring og viktigheten av gode leverandørrelasjoner.

12:00 LUNSJ

13:00 INSPIRASJON FRA DE BESTE INNEN SITT FAG
Alle virkelig gode restauranter har et prosjekt, utover det å være en toppklasse restaurant. Prosjektet må henge sammen med hjertet. Felles for alle de som lykkes er evnen til å være historiefortellere. Det er disse vi må lære av!

Fredrik Berselius – ASKA, New York
Serverer naturen på en tallerken. Hans visjon er å «se på New York, fra Skandinavia», og forsøker å finne relasjonen mellom de to. «Vi kikker mot skogen, mot havet, mot elementene, hvordan skal vi fange smaken av en skarp klippe, skjønner du?».

Søren Selin, AOC
”I alle ting i naturen finnes et vidunder” På AOC ønsker Søren å bevise Aristoteles rett. Hans gastronomiske filosofi utspringer fra en moderne matstil med friske nordiske produkter hentet fra både jord og hav.

Maskut Askar – Neolokal, Istanbul
Ekte mat som er inspirert av moder jord, og som ærer lokale tradisjoner. Maskut leter i det han kaller “ark of taste” og gjen-fortryller tradisjonelle retter. Bærekraft er et viktig element for Maskut. “Hvis vi ikke beskytter vår mat, vil neste generasjon sitte tomhendte igjen.”

Jorge Vallejo, Quintonil
Jorge beviser at det å være kokk og samfunnsbygger går godt sammen. Han har flere år vært på listen over de viktigste lederne i Mexico. Han er en av initiativtakerne til “Orígenes”, en trend som gjenoppdager og tar vare på kulinariske råvarer, teknikker og tradisjoner som har overlevd i små latin amerikanske samfunn.

Petter Nome
Øl som en del av et godt måltid. Lokale leverandører. Smaksprøver direkte etter foredraget.

19:00 SJØMAT BANKETTEN


ONSDAG 10. APRIL

09:00 HAVET SOM VERDISKAPER

Martin Gran, Snøhetta
Havet som verdiskaper.

Emma Bengtsson, Aquavit
Emma er den andre kvinnen noen gang som styrer et kjøkken med 2 stjerner. Kjøkkensjefen er inspirert av sin oppvekst på Sveriges vestkyst og har en enkelt matfilosofi med gode smaker og gode råvarer.

Pause med smaker fra Sørlandet

Ulrik Jepsen, À L’aise
Ulrik styrer et klassisk kjøkken på À L’aise, med vekt på best mulige tilgjengelige råvarer fra inn og utland. Han har erfaring fra anerkjente 1 og 3 stjerners Michelin restauranter i inn og utland.

Jentan på Båly, Hils på fisken
Lene og Lives prosjekt har gitt utallige barnehagebarn innblikk i havrommet og de muligheter og trusler som finnes der. Både i forhold til mat og miljø.

12:00 LUNSJ

13:00 INSPIRASJON OG INNOVASJON

Nils Henrik Geitle, De historiske hotell
Nils Henrik mener samarbeid er nøkkelen til å ta ut potensialet i markedet i årene som kommer. Det å gå sammen mot det internasjonale foodies markedet med unike norske måltids-opplevelser som spydspiss. Viktigheten av å satse på natur, kultur
og måltidsbaserte opplevelser hele året står sterkt i hans filosofi.

Didier Fertilati,Fat Duck, guigui da coasta
Didier ønsker å løfte servitørfaget, han vil bringe kvalitet og stoltheten tilbake til front of house.

Mikal Ahlerup
En av konferansen absolutt favoritter gjennom tidene kommer tilbake. Denne gangen for å snakke om hvordan opplevelsesindustrien bruker mat som en opplevelse. Kan vi snu på dette og inspirere til å bruke opplevelser som en del av et måltid?

Del