Sjømat på Sørlandet er sterkt engasjert i arbeidet med rekrutteringen til bransjen vår. Vi er opptatt av å vise frem fagenes muligheter, og vi ønsker å bidra med tiltak som kan inspirere de unge til å virkelig se de unike mulighetene som finnes innen vårt fagfelt. En spennende, internasjonal og innovativ bransje. Turist og restaurantbransjen er en av Norges viktigste pilarer i framtiden, men det er en stor mangel på kokker. Dette skal vi gjøre noe med!
Lærlingeprogrammet Programmet for lærlingene vil bestå av:
Å bli kokk og servitør kan også være en fin inngang til å drive en egen bedrift, der man kombinerer mat, opplevelser og overnatting i et marked som har økende interesse, ikke minst fra utenlandske gjester. På årets konferanse får de virkelig oppleve bredden i bransjen.
Kokkeyrket er et krevende fag. For å lykkes som kokk trenger ikke lærlinger bare faglig kompetanse, men de må ha en stor del entusiasme og lærelyst. Sjømat på Sørlandet kan være en arena for å skape dette. Vi ønsker å bidra til at lærlinger ytterligere utvikler en nysgjerrighet og lidenskap for faget, og at de kommer hjem med ny inspirasjon i bagasjen.
Lærlingene vil få mulighet til å lære fra de beste innen sitt fagfelt.
Det vil bli arrangert ulike sekvenser spesielt tilpasset lærlinger: